Δέκα μέρες για τις επαναληπτικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Δέκα μέρες για τις επαναληπτικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία


Με την αλλαγή του χρόνου, σε λίγες ώρες, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, από τον οποίο θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το νέο ραντεβού των νεοδημοκρατών στις κάλπες δίνεται για τις 10 Ιανουαρίου και η μονομαχία διεξάγεται μεταξύ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη, τους οποίους στον πρώτο γύρο χώριζαν περισσότερες από δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Οι τόνοι έχουν χαμηλώσει αναγκαστικά λόγω εορτών και οι δύο διεκδικητές αναμένεται να μπουν δυναμικά στο νέο χρόνο με νέες δημόσιες τοποθετήσεις που θα κλιμακωθούν όσο θα πλησιάζει η 10η Ιανουαρίου.

Στόχος είναι να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες οι 400.0000 ψηφοφόροι που εξέφρασαν την προτίμησή τους για το νέο αρχηγό στον πρώτο γύρο.

Οι συνεργάτες των δύο «μονομάχων» επικεντρώνονται στις κρίσιμες περιφέρειες που θεωρούνται καταλυτικές για το τελικό αποτέλεσμα. Σημαντική, μετά τη δημόσια στήριξη του Άδωνη Γεωργιάδη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η στάση που θα κρατήσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής τα χαρτιά τους.

Στόχος και των δύο διεκδικητών της προεδρίας είναι η ψήφοι του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμούν πως οι ψηφοφόροι του έχουν σχέσεις με το λεγόμενο «καραμανλικό μπλοκ» κι έτσι θα στραφούν προς την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της ΝΔ. Παράλληλα ωστόσο και η πλευρά Μητσοτάκη πιστεύει πως έχει έρεισμα στους ψηφοφόρους αυτούς καθώς η ρητορική του κ. Τζιτζικώστα περί ανανέωσης είναι πιο κοντά και στις θέσεις του πρώην υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular