Πρωτοχρονιά στην Ευρώπη με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Πρωτοχρονιά στην Ευρώπη με το δάχτυλο στη σκανδάλη


Με το δάχτυλο στη σκανδάλη υποδέχονται δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες το 2016 υπό το φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων από τζιχαντιστές. Αστυνομικές Αρχές και υπηρεσίες Ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. καθώς πληροφορίες συγκλίνουν για την απειλή τυφλών βομβιστικών επιθέσεων σε κεντρικά σημεία ευρωπαϊκών πρωτευουσών, σε συνέχεια των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι.

Ενδεικτικό είναι ότι στις Βρυξέλλες, όπου εντοπίζεται μεγάλος πυρήνας ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων, πολλοί από τους οποίους έχουν επιστρέψει από τη Συρία όπου και μάχονταν στο πλευρό των τζιχαντιστών, ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις. Ήδη την Τρίτη δύο άτομα συνελήφθησαν με πληροφορίες από τις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας να κάνουν λόγο για προγραμματισμένη επίθεση ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο Λονδίνο, με τη βρετανική αστυνομία να περνά χειροπέδες την Τετάρτη σε ζευγάρι μουσουλμάνων, οι οποίοι εμφανίζονταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση είτε σε σε κεντρικό σταθμό του μετρό είτε σε μεγάλο εμπορικό κέντρο. Μάλιστα, ενδεικτικό των προετοιμασιών τους είναι το βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, και στο οποίο εμφανίζεται ο άνδρας να κάνει δοκιμές στην πίσω αυλή του σπιτιού του.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται και οι γερμανικές Αρχές, καθώς εκφράζονται φόβοι για επιθέσεις αλλά και την «όσμωση» με ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους από τα εκατομμύρια σουνιτών που διαβιούν στο έδαφος της Γερμανίας.

Δύο συλλήψεις για προγραμματισμένο χτύπημα για την Πρωτοχρονιά πραγματοποίησαν οι τουρκικές αστυνομικές Αρχές.

Ωστόσο ο φόβος για τρομοκρατικά χτυπήματα τζιχαντιστών δεν περιορίζεται στα ευρωπαϊκά σύνορα. Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από τους πιθανούς στόχους στην Αυστραλία, όπως η Όπερα του Σίδνεϊ, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται και οι υπηρεσίες Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular