Υλικά
Για το παντεσπάνι
150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα σε σκόνη
3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για την γέμιση και το γαρνίρισμα
600 ml. κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
λίγη βανίλια (εσάνς ή σκόνη)
ζάχαρη άχνη και φλούδες σοκολάτας
λίγο βούτυρο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψί (ρηχό και αντικολλητικό) χαρτί.Το βουτυρώνετε και αυτό.
Χτυπάτε σε μπολ του κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτετε την σοκολάτα κοσκινισμένη και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να στεγανοποιηθούν τα υλικά.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το μίξερ και την ενσωματώνετε με απαλή κίνηση στο προηγούμενο μείγμα.Απλώνετε το μείγμα στο ταψί πάνω στο χαρτί κα ισιώνετε την επιφάνεια του.Ψήνετε για 20-25'.
Αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι πάνω σε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ξεκολλάτε το χαρτί του ψησίματος και αφήνετε να κρυώσει σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια.Ξεσκεπάζετε το παντεσπάνι και απλώνετε τα 2/3 της σαντιγί.Το τυλίγετε σε ρολό αρχίζοντας από την μεγάλη πλευρά.Το μεταφέρετε σε πιατέλα και το γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί,ζάχαρη άχνη και νιφάδες σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου