Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Κουραμπιέδες με σοκολάτα


Υλικά

αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 700 γρ.
βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ: 400 γρ.
αμύγδαλα ξεφλουδισμένα: 300 γρ. (ασπρισμένα)
κρόκοι αυγών: 2
ζάχαρη άχνη: 150 γρ.
κονιάκ: 50 ml
μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια του γλυκού
βανίλια: λίγη
Για την επικάλυψη σοκολάτας
κουβερτούρα: 250 γρ.
βούτυρο: 100 γρ.
κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ: 120 ml
αμύγδαλα ολόκληρα όσα και οι κουραμπιέδες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου για ένα βράδυ. Ασπρίζετε τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζετε ελαφρώς στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα χοντροκόβετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ, για αρκετό διάστημα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στο τέλος προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Βγάζετε τον κάδο, προσθέτετε το κονιάκ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε τα υλικά με το χέρι.
Κατόπιν ρίχνετε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνετε απαλά. Μόλις η ζύμη πάρει την ποσότητα του αλευριού που υποδεικνύει η συνταγή την αφήνετε 1 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη (η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά μαλακή, αλλά να πλάθεται).
Στο μεταξύ βουτυρώνετε μια λαμαρίνα και πλάθετε κουραμπιέδες σε μικρό μέγεθος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, 20΄-30΄, ώσπου να ροδίσουν και να σκάσει λίγο η επιφάνειά τους.
Μόλις βγάλετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, τους αφήνετε 3΄ να σταθούν στη λαμαρίνα. Ετοιμάζετε την επικάλυψη βράζοντας τα υλικά σε μπεν μαρί και βυθίζετε σε αυτό τους κουραμπιέδες. Τους  διακοσμείτε με αμύγδαλα, τους αφήνετε να κρυώσουν για μία νύχτα και τους μεταφέρετε σε πιατέλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular