Υλικά
1 λίτρο γάλα
120 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη ή μπαστουνάκι σχισμένο κατά μήκος
κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρει βράση. Το φιλτράρετε από λεπτό σουρωτήρι. Αν βάλατε βανίλια μπαστουνάκι, το αφαιρείτε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο από το φιλτραρισμένο ζεστό γάλα και ανακατεύετε.
- Ξαναβάζετε το υπόλοιπο φιλτραρισμένο γάλα σε μέτρια φωτιά και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, του ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Μοιράζετε την κρέμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και την αφήνετε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε αν θέλετε, με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου