Υλικά
8 μπουτάκια κοτόπουλου
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
250 ml λευκό κρασί
3 ώριμες ντομάτες, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένες
250 ml ντοματοχυμός
12 πράσινες ελιές
λίγο θυμάρι ή δεντρολίβανο
μαϊντανός για το γαρνίρισμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και στεγνώνετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τα μανιτάρια (προαιρετικά), τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το θυμάρι ή το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4´. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τις ντομάτες και τον ντοματοχυμό.
Όταν το υγρό σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτετε στη σάλτσα τις ελιές καθαρισμένες και βράζετε για 5´ ακόμη. Γαρνίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο. Συνοδεύετε το πιάτο αυτό με μπρόκολο βρασμένο και σοταρισμένο, με πουρέ ή ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου