Συστατικά
Για τη βάση της τάρτας
- 300 γρ. μπισκότα με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κ. σ. γάλα
Για τη γέμιση
- 100 γρ. βούτυρo
- 120 γρ. ζάχαρη
- 3 μέτρια αυγά
- 50 γρ. μπισκότα με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη
- 70 γρ. αλεύρι γ.o.x.
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
- 70 γρ. καρύδια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
- ξύσμα από 1 μέτριο ακέρωτο πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μέλι
Για την επικάλυψη
- 1 dulce de leche (καραμελομαρμελάδα)
- 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- άνθος αλατιού
Εκτέλεση
Για τη βάση της τάρτας
Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, και το γάλα σε ένα μπολ.
Τα αδειάζουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Με ένα κουτάλι τα στρώνουμε και το πατάμε σε όλη τη φόρμα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα της φόρμας, σχεδόν σε 3 - 3,5 εκ. ύψος. Ένα ποτήρι τύπου σωλήνα, θα μας βοηθήσει πολύ να το απλώσουμε, και να το πατήσουμε καλά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διπλή Dulce de Leche
Για τη γέμιση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ.
Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, και να ασπρίσουν για 4-5 λεπτά.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα, και αφαιρούμε το σκεύος από το μπεν μαρί. Προσθέτουμε το μέλι, και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αλλιώς θα μπορούσαμε να τα λιώσουμε στα μικροκύματα σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στο δυνατό για 1-2 λεπτά.
Αδειάζουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά, και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι, και λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι και τα μπισκότα, ανακατεύοντας καλά και απαλά, έως ότου απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, και τα ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στη βάση με το μπισκότο, και ψήνουμε για 23 έως 26 λεπτά το πολύ. Θέλουμε το brownie να βγει υγρό, και όχι στεγνό. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε επάνω στο brownie το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Με το πίσω μέρος του κουταλιού το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. (Ακανόνιστα, μην προσπαθήσετε να το ισιώσετε σε λεία επιφάνεια).
Πασπαλίζουμε από πάνω τo αμύγδαλο φιλέ και το αλάτι.
Κόβουμε σε μερίδες, και το σερβίρουμε ζεστό. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια, μόκα, καραμέλα.
Καταναλώνεται επί το πλείστον άμεσα, διότι αν το βάλουμε στο ψυγείο, θα παγώσει το brownie, και θα χάσει την ρευστότητά του.
Αν σας μείνει για την επόμενη μέρα, μπορείτε αν θέλετε να ζεστάνετε ελαφρώς την κάθε μερίδα, όχι όλο, στο φούρνο μικροκυμάτων. Αν και σας υπόσχομαι, ότι δεν θα προλάβει να μείνει για την επόμενη μέρα ούτε ψίχουλο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου