Γνώριζαν για τα δύο παιδιά που εξαναγκάζονταν να ζητιανεύουν

Γνώριζαν για τα δύο παιδιά που εξαναγκάζονταν να ζητιανεύουν


Λευκωσία: Στο ΤΑΕ Λάρνακας παραδίδεται τη Δευτέρα η υπόθεση εμπορίας προσώπων και βίας στην οικογένεια, που σχετίζεται με δύο ανήλικα αδελφάκια τα οποία εξαναγκάζονταν από τους γονείς τους να ζητιανεύουν.

Οι οπτικογραφημένες καταθέσεις τους έχουν απομαγνητοφωνηθεί και μελετούνται. Σ’ αυτές αναφέρονται ανησυχητικά πράγματα, όπως το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις κλειδώνονταν σ’ ένα δωμάτιο, ενώ δεν τους επιτρεπόταν να δουν ούτε τηλεόραση.


Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η διευθύντρια του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν τα δύο αδέλφια, είχε αντιληφθεί ορισμένα πράγματα και ενημέρωσε σχετικά το Γραφείο Ευημερίας.

Όπως για παράδειγμα, για το γεγονός ότι οι γονείς τους δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο τους και για λίγο διάστημα διέμεναν σε εγκαταλελειμμένο μαγαζί. Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας είχε παρακολουθήσει την περίπτωσή τους, ωστόσο τα δύο παιδιά συνέχισαν την επαιτεία.

Όπως έγραψε ο «Φ», τα δύο αδέλφια ηλικίας 11 και 13 ετών έχουν απομακρυνθεί προσωρινά από την οικογένειά τους και είναι άγνωστη η τύχη τους.

Στο μεταξύ, η βουλευτής και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου, με επιστολή της προς τα Υπουργεία Εργασίας και Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας ζητά να ενημερωθεί:

● Εάν οι υπηρεσίες (σχολείο, ΥΚΕ, Αστυνομία) γνώριζαν ή είχαν καταγγελίες για πιθανή παραμέληση, κακοποίηση ή εκμετάλλευση ανηλίκων νωρίτερα.

● Εάν υπήρχαν καταγγελίες, τι μέτρα λήφθηκαν για προστασία των παιδιών.

Η κ. Κυριακίδου τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η όποια καθυστέρηση, όταν υπάρχει υποψία παραμέλησης, κακοποίησης ή και εκμετάλλευσης παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular