Υλικά:
- 1/2 κιλό ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό
- 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένες ελιές
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 μεγάλη κούπα τριμμένο Ελληνικό κεφαλοτύρι
- αλάτι, πιπέρι
- μισή ή ολόκληρη καυτερή πιπερίτσα
Εκτέλεση:
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί καλά.
2. Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα και το χυμό.
3. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τις ελιές, τη ρίγανη, την πιπερίτσα και τον μαϊντανό.
4. Συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σκεπασμένα με καπάκι.
5. Ανοίγουμε το καπάκι και δοκιμάζουμε, αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
6. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας!Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
7. Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου