Σορμπέ βερίκοκο

Δροσερό γλυκό με φρούτα

sorbet
Υλικά για 4-6 άτομα

- 1,5 κιλό βερίκοκα καθαρισμένα
- 250 γραμμάρια νερό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμό απο 1/2 λεμόνι
- 1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με τα βερίκοκα ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular