Υλικά:
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Μild
• 150 γρ. σούπας ketchup
• 150 γρ. μαγιονέζα
• ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
• 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
• 300 γρ. Kerrygold Regato τριμμένο
• 1 ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
• 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
• ½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
• λίγο κορν φλαουερ διαλυμένο σε νερό
• 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
• 1 ½ ντομάτα κομμένη σε φέτες
• ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• πιπέρι ανάλογο
• λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μοσχαρίσιο κιμά μαζί με την ανάλογη μαγιονέζα και μουστάρδα Hellmann’s, τη ρίγανη, τη φρυγανιά, το τριμμένο κρεμμύδι,πιπέρι και αλάτι
2. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά και στην συνέχεια τον βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά για να σφίξει.
3. Παράλληλα σε ένα άλλο μέτριο μπολ, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, τα 2/3 από το τριμμένο Regato και την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Zυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
4. Όταν η ζύμη του κιμά είναι έτοιμη τη βγάζουμε έξω από το ψυγείο, παίρνουμε την ανάλογη ποσότητα κιμά και σχηματίζοντας στρογγυλές μερίδες με τον αντίχειρά μας, κάνουμε ένα καλό βαθούλωμα και τοποθετούμε μέσα σε αυτό μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση.
5. Κλείνουμε προσεκτικά το σημείο που γεμίσαμε με λίγη ακόμα ζύμη από τον κιμά.
6. Πλάθουμε ξανά μερίδες και τις τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί μαζί με λίγο νερό, βάζοντας επάνω τους μια φέτα ντομάτας και λίγο από το τριμμένο Regato που μας περίσσεψε.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 C για 20-25 λεπτά.
8. Κατά την διάρκεια που τα μπιφτέκια ψήνονται στο φούρνο, φτιάχνουμε τη σάλτσα, ρίχνοντας σε ένα μικρό σκεύος την ketchup , 1 ποτήρι χλιαρό νερό, το βασιλικό και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με ανάλογο πιπέρι και αλάτι.
9. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει μια καλή βράση.
10. Τέλος δένουμε τη σάλτσα με το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουερ, ανακατεύοντας ελαφρά.
11. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα σερβίρουμε με τη σάλτσα από επάνω τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου