Σάντουιτς ολικής με καπνιστό σολομό και τυρί cottage
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Βάζετε τις φέτες από καπνιστό σολομό σε μία φέτα ψωμί και από πάνω τις φέτες αγγουριού. Απλώστε το τυρί cottage, καλύψτε με τη δεύτερη φέτα ψωμί και σερβίρετε.
Κρύο σάντουιτς με σολομό, ντομάτα και ρόκα
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φύλλα της ρόκας και τη ντομάτα.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τη μια κουταλιά κάππαρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ ή άλλο σκεύος το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, τη μια κουταλιά κάππαρη, τον άνηθο και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τις 4 φέτες ψωμιού και απλώνουμε επάνω τα φύλλα ρόκας, από δύο φέτες ντομάτας και από μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα που φτιάξαμε με το τυρί κρέμα.
Κόβουμε τις φέτες σολομού σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε επάνω από το μείγμα κρέμας.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.
Σάντουιτς με προσούτο, αβοκάντο και τομάτα
Υλικά
Εκτέλεση
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σπανάκι , ντομάτα, ελαιόλαδο, το ξύδι σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι και ανακατεύετε άλλη μια φορά.
Τοποθετήστε το αβοκάντο κομμένο σε φέτες μέσα στο ψωμί του σάντουιτς μαζί με το μείγμα τομάτας και σπανάκι. Προσθέστε το προσούτο κλείνετε με τη δεύτερη φέτα σάντουιτς και ψήνετε στην τοστιέρα για 8 έως 10 λεπτά.
Το απλό σάντουιτς με αγγούρι!
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο για το κόψιμο των λαχανικών ή το μέρος του τρίφτη που βγάζει φλούδες από τα λαχανικά, ώστε να κόψουμε φέτες όσο το δυνατόν ισόπαχες σχεδόν διάφανες.
Αλατίζουμε τις φέτες αγγουριού και τις ραντίζουμε με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα και, έπειτα, τις στραγγίζουμε.
Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με βούτυρο, από άκρη σε άκρη. Καλύπτουμε με τις φέτες αγγουριού, τις οποίες βάζουμε σε διπλή στρώση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο ή το μαϊντανό και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλείφουμε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με αυτές τις φέτες αγγουριού. Κόβουμε κάθε σάντουιτς διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα, ή σε τρεις λωρίδες.
Σάντουιτς με παντζάρια και τυρί κρέμα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα παντζάρια και το ξίδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ, απλώστε το βούτυρο σε 1 πλευρά της κάθε φέτα ψωμί.
Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε 1 φέτα ψωμί βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω, βάζετε το 1/2 το τυρί πάνω από το ψωμί, και την κορυφή με τα παντζάρια.
Λιώνουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από πάνω και να κλείσει το σάντουιτς με το άλλο κομμάτι ψωμί, βουτυρωμένη πλευρά προς τα επάνω. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Τοστ σοκολάτας
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Αλείφουμε τις φέτες του τοστ με το βούτυρο.
Βάζουμε κομμάτια σοκολάτας στις μισές φέτες και τις σκεπάζουμε με τις άλλες μισές. Ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν.
Υλικά
Για 2-4 άτομα
- 1 πακέτο καπνιστού σολομού
- φέτες από 1 αγγουράκι
- 1/3 της κούπας τυρί cottage
- 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τις φέτες από καπνιστό σολομό σε μία φέτα ψωμί και από πάνω τις φέτες αγγουριού. Απλώστε το τυρί cottage, καλύψτε με τη δεύτερη φέτα ψωμί και σερβίρετε.
Κρύο σάντουιτς με σολομό, ντομάτα και ρόκα
Υλικά
Για 2-4 άτομα
- 8 φέτες πολύσπορου ψωμιού
- 300 γραμμάρια καπνιστός σολομός
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
- ½ ματσάκι άνηθος
- 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- φύλλα ρόκας
- 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φύλλα της ρόκας και τη ντομάτα.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τη μια κουταλιά κάππαρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ ή άλλο σκεύος το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, τη μια κουταλιά κάππαρη, τον άνηθο και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τις 4 φέτες ψωμιού και απλώνουμε επάνω τα φύλλα ρόκας, από δύο φέτες ντομάτας και από μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα που φτιάξαμε με το τυρί κρέμα.
Κόβουμε τις φέτες σολομού σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε επάνω από το μείγμα κρέμας.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.
Σάντουιτς με προσούτο, αβοκάντο και τομάτα
Υλικά
- 400 γραμμάρια ψωμάκια ολικής αλέσης για σάντουιτς
- 1 χούφτα σπανάκι φρέσκο
- 1 τομάτα κομμένη σε σε λεπτές φέτες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- 1/2 ώριμο αβοκάντο
- 28 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες περίπου 2 φέτες
Εκτέλεση
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σπανάκι , ντομάτα, ελαιόλαδο, το ξύδι σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι και ανακατεύετε άλλη μια φορά.
Τοποθετήστε το αβοκάντο κομμένο σε φέτες μέσα στο ψωμί του σάντουιτς μαζί με το μείγμα τομάτας και σπανάκι. Προσθέστε το προσούτο κλείνετε με τη δεύτερη φέτα σάντουιτς και ψήνετε στην τοστιέρα για 8 έως 10 λεπτά.
Το απλό σάντουιτς με αγγούρι!
Υλικά
Για 2-4 άτομα
- 1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανού
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μικρό αγγούρι
- 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι ή χυμός λεμονιού
- αλάτι
- 4 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα
- 50 γραμμάρια τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο για το κόψιμο των λαχανικών ή το μέρος του τρίφτη που βγάζει φλούδες από τα λαχανικά, ώστε να κόψουμε φέτες όσο το δυνατόν ισόπαχες σχεδόν διάφανες.
Αλατίζουμε τις φέτες αγγουριού και τις ραντίζουμε με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα και, έπειτα, τις στραγγίζουμε.
Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με βούτυρο, από άκρη σε άκρη. Καλύπτουμε με τις φέτες αγγουριού, τις οποίες βάζουμε σε διπλή στρώση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο ή το μαϊντανό και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλείφουμε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με αυτές τις φέτες αγγουριού. Κόβουμε κάθε σάντουιτς διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα, ή σε τρεις λωρίδες.
Σάντουιτς με παντζάρια και τυρί κρέμα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
- 8 φέτες από παντζάρια λεπτές
- 1/2 κουταλάκι ξύδι ( ή μαρμελάδα παντζάρι)
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 9 φέτες ψωμί σιταριού
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα παντζάρια και το ξίδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ, απλώστε το βούτυρο σε 1 πλευρά της κάθε φέτα ψωμί.
Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε 1 φέτα ψωμί βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω, βάζετε το 1/2 το τυρί πάνω από το ψωμί, και την κορυφή με τα παντζάρια.
Λιώνουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από πάνω και να κλείσει το σάντουιτς με το άλλο κομμάτι ψωμί, βουτυρωμένη πλευρά προς τα επάνω. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Τοστ σοκολάτας
Υλικά
Για 2-4 άτομα
- Τέσσερις φέτες ψωμί για τοστ
- 100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
- Λίγο βούτυρο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Αλείφουμε τις φέτες του τοστ με το βούτυρο.
Βάζουμε κομμάτια σοκολάτας στις μισές φέτες και τις σκεπάζουμε με τις άλλες μισές. Ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου