Κουνελάκι τηγανητό




Το κρέας του κουνελιού είναι από τα πλέον υγιεινά. Ολόλευκο κρέας, σχεδόν χωρίς λίπος, ενδείκνυται για διατροφή χαμηλή σε χοληστερίνη. Εδώ το φτιάχνουμε τηγανητό και δεν θα μας πάρει πάνω από 20 λεπτά.




Υλικά

1 κουνέλι σε μικρές μερίδες
350γρ. αλεύρι
1 φλιτζάνι ξίδι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1½ κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά άφθονο ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε καλά με τα δάχτυλα. Αλευρώνετε τις μερίδες του κουνελιού και τις τηγανίζετε καλά ώσπου να ροδίσουν και να χρυσίσουν απ' όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε μια βαθιά πιατέλα.

Βήμα 2

Μέσα στο τηγανόλαδο που είναι ακόμα ζεστό, ρίχνετε μπόλικο μαύρο πιπέρι και το ξίδι. Μόλις πάρει βράση, περιχύνετε τα τηγανητά κομμάτια του κουνελιού. Τα σερβίρετε ζεστά και τα συνοδεύετε με πράσινη ξιδάτη σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular