Διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Φόβος να χαθούν τα θετικά μέτρα - Τι θα γίνει με κατώτατο μισθό και επίδομα ενοικίου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποτινάσει από πάνω του το «βαρίδι» των ΑΝΕΛ, και πάει να ζητήσει την Τετάρτη το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης αναλαμβάνοντας  έτσι ένα υψηλό πολιτικό ρίσκο.
Ωστόσο, φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα βρει τους έξι βουλευτές που ζητά από ΑΝΕΛ και ολίγον από …Ποτάμι.

politiki, nea, ellada

Ο φόβος να χαθούν στην …μετάφραση τα θετικά μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «κυκλοθυμικός» χαρακτήρας του Πάνου Καμμένου συνέβαλε στην απόφαση να κοπεί κάθε δεσμός με το κόμμα της Συγγρού. Μάλιστα, φαίνεται και ότι ήταν μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για να ταυτιστούν και τα θετικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, αποκλειστικά με το ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στα πρώτα αντιμνημονιακά νομοσχέδια και επουδενί δεν ήθελαν να …χαθούν πίσω από τα «ήξεις αφήξεις» του Καμμένου ειδικά σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει την δημοσκοπική διαφορά.

Τα «μεγάλα» νομοσχέδια που έρχονται

Αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που έρχονται το επόμενο διάστημα όπως για παράδειγμα η αύξηση του κατώτατου με την ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου αλλά και το επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη φαίνεται η αύξηση του κατώτατου μισθού με το «παζάρι» να γίνεται για το ύψος της αύξησης. Παράλληλα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί ακριβώς αμέσως μετά την Συμφωνία των Πρεσπών και να έχει άμεση εφαρμογή. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν τον κατώτατο να αυξάνεται περίπου 10% ενώ η ανακοίνωσή της αύξησης αναμένεται να γίνει μέσω διαγγέλματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δίνοντας έτσι ειδικό βάρος στην «κανονικότητα που επιστρέφει στην χώρα».

Το επίδομα ενοικίου φαίνεται να προχωράει κανονικά, υπάρχει έγκριση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και στόχος είναι η άμεση εφαρμογή του. Εμπλοκή φαίνεται όμως να υπάρχει με το επίδομα δανείου, καθώς οι θεσμοί δεν φαίνεται να δίνουν επιπλέον παράταση στο νόμο Κατσέλη. Έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται να εντάξει όσους τους «κόκκινους» δανειολήπτες στο επίδομα και να επιδοτεί με έως 70 ευρώ το δάνειό τους.

Η κυβέρνηση σιωπηλά πανηγυρίζει

Ανακουφισμένα παρουσιάζονται πολλά στελέχη της κυβέρνησης από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εκφράζοντας παράλληλα και την σιγουριά ότι θα βρεθούν οι 151 ψήφοι την Τετάρτη το βράδυ παρόλο το πολιτικό ρίσκο αυτής της κίνησης. Στόχος είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και την αμέσως επόμενη εβδομάδα να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Αμέσως μετά θα δημιουργηθεί ο πολιτικός χρόνος, σε συνδυασμό με την φυγή Καμμένου», να φέρει στην Βουλή όσο έχει εξαγγείλει από την ΔΕΘ αρχής γενομένης από την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular