Εύβοια: Αγνοούμενοι και μεγάλες καταστροφές από το πέρασμα του «Ζορμπά»



 Παρά τις τελευταίες προβλέψεις για εξασθένιση του φαινομένου, πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια, υπερχείλιση ποταμών, «έμφραγμα» στο οδικό δίκτυο με διακοπές κυκλοφορίας αλλά και προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί


Τις πληγές του μετρούν πολλές περιοχές της χώρας από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά», καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων.




Σε τελευταία εξέλιξη, η Πυροσβεστική αναζητά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αγνοείται στην Εύβοια, στην περιοχή ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι, ενώ στο ίδιο σημείο αγνοείται κι ένας ακόμη άνδρας.


Παρά τις τελευταίες προβλέψεις για εξασθένιση του φαινομένου, πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια, υπερχείλιση ποταμών, «έμφραγμα» στο οδικό δίκτυο με διακοπές κυκλοφορίας αλλά και προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στη χώρα. 

Αγνοούνται τρία άτομα στην Εύβοια
Στο Μαντούδι Ευβοίας, μετά τις δύο το πρωί τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κατοίκους καθώς ο ποταμός Κηρέας κατέβασε πολύ νερό, δημιουργώντας λίμνη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και άνθρωποι να στις ταράτσες τους για να προστατευθούν.

Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι. Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια. Ο ποταμός Κηρέας με διαθέσεις απειλητικές δεν άφηνε τίποτα στο πέρασμά του.




Στις 4 το πρωί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ένα αυτοκίνητο να το παρασέρνει ο χείμαρρος και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα σε αυτό υπήρχαν δύο άνθρωποι. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί άρχισαν τις αναζητήσεις, ενώ στο ίδιο περίπου σημείο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, αγνοείται ακόμη ένας άνδρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar, αυτή την ώρα υπάρχει μία εγκλωβισμένη μητέρα με δύο παιδιά στην Παραλία Βλαχιάς. Κλιμάκιο Πυροσβεστών από τα Ψαχνά σπεύδει στο σημείο. Ωστόσο η Πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής αυτή την πληροφορία.








Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular