Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κούπα μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 4 αυγά
- ¾ της κούπας γιαούρτι
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 28 εκ.Σε ένα μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το κάρδαμο.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο περίπου 1 λεπτό. Προσθέτετε το μέλι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα περίπου για 1 λεπτό.
Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και τα αυγά, 1 κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.
Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα για κέικ και ψήνετε περίπου 40 με 45 λεπτά.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.