Δείτε το video για την εκτέλεση της συνταγής… Μιας πανεύκολης συνταγής για ένα υπέροχο, εθιστικό, κυματιστό cheesecake Νουτέλας χωρίς ψήσιμο που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πλούσια τραγανή βάση με απαλή πεντανόστιμη γέμιση για να έχετε ένα λαχταριστό γλύκισμα για ένα τέλειο δώρο, για ειδικές περιπτώσεις ή για κάθε φορά που λαχταράτε ένα γρήγορο και νόστιμο γλύκισμα.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
340 γρ. μπισκότα Oreo
110 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα του ταψιού
Για τη γέμιση:
750 γρ τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia] ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών [36% λιπαρά]
140 γρ. Μερέντα ή Νουτέλα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
65 γρ. [1/2 φλ.] ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μίξερ με μαχαίρια, τα μπισκότα όρεο σε σκόνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20 εκ. Προσθέτετε το μείγμα και το απλώνετε πιέζοντάς το στη βάση και στα τοιχώματα με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τελειοποιήστε το στρώσιμο με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σε άλλο καθαρό μπολ, βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ.
Με μια σπάτουλα παίρνετε τμηματικά τη σαντιγί, τη προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μοιράζετε ισομερώς στη μέση το μείγμα τυριού-σαντιγί σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτετε τη μερέντα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα cheesecake. Στο άλλο μπολ αφήνετε το μείγμα ως έχει.
Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και ρίχνετε 3 μεγάλες κουταλιές από το άσπρο μείγμα στη βάση αφήνοντας κενό μεταξύ τους, στα οποίο κενό τοποθετείτε 3 μεγάλες κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Επαναλάβετε άλλη μια στρώση με την ίδια διαδικασία.
Χτυπήστε ελαφρώς τη φόρμα στο πάγκο σας για να απλώσει το μείγμα. Παίρνετε ένα μαχαίρι και το “στροβιλίζετε” στο μείγμα [βλέπε βίντεο πιο κάτω] για να δημιουργήσετε “κύματα”. Το βάζετε στο ψυγείο για 5-6 περίπου ώρες, ιδανικά και για ένα βράδυ. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου