Χήνα γεμιστή με δαμάσκηνα και μήλα

rrks45x4


Υλικά για 6-8 άτομα

1 χήνα (4-5 κιλά)
250 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
3 μεγάλα μήλα κομμένα σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
Για τη σως

300 γραμμάρια ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι ή κορν φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού ζελέ κεράσι ή φράουλα σε σκόνη
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Υπολογίζετε την ώρα ψησίματος 15 λεπτά για κάθε 500 γραμμάρια βάρους συν 15 λεπτά επιπλέον.
Σε ένα μπολ βάζετε και ανακατεύετε τα δαμάσκηνα, τα μήλα, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.
Πασπαλίζετε την κοιλιά της χήνας με αλατοπίπερο και βάζετε τη γέμιση.
Τοποθετείτε τη χήνα σ' ένα ταψί, την αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Στη συνέχεια τη βάζετε στο φούρνο να ψηθεί, όση ώρα έχετε υπολογίσει, στους 180-190 βαθμούς Κελσίου.
Κατά διαστήματα περιχύνετε μερικές φορές τη χήνα με τους χυμούς της.
Μισή ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τη χήνα να ξεροψηθεί.
Όταν ψηθεί, ρίχνετε όλους τους χυμούς του ταψιού σε ένα κατσαρολάκι για να κάνετε τη σάλτσα.
Προσθέτετε το αλεύρι και σιγά σιγά το ζωμό του κοτόπουλου και το ζελέ κερασιού ή φράουλας.
Σιγοβράζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
Μεταφέρετε τη χήνα σε πιατέλα, βάζετε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα και σερβίρετε.
Συνοδεύετε τη χήνα με λαχανικά της αρεσκείας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular