Υλικά συνταγής
600 γρ ώριμες σφιχτές ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό, ελαφρά συμπυκνωμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
1 κόκκινη πιπερίτσα προαιρετικά
3 κουταλιές της σούπας μεσογειακά μυρωδικά (μαϊντανό, θρούμπι, ρίγανη και βασιλικό) ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε στο μπλέντερ τις ντομάτες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια τα καρότα και το σέλινο Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, τον ντοματοπολτό, την πιπερίτσα και λίγο ζεστό νερό και κατόπιν, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζετε 40’-45’ μέχρις ότου η σάλτσα μείνει με το λάδι της.
Αποσύρετε η σάλτσα από τη φωτιά, αφαιρείτε την πιπερίτσα και προσθέτετε το βασιλικό και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Με τη σάλτσα συνοδεύετε ζυμαρικά ή γαρνίρετε πίτσες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου