Υλικά συνταγής
λεμόνια κίτρινα: 6 μεγάλα, ζουμερά
μοσχολέμονο: 1 ζουμερό
βούτυρο: 250 γρ.
ζάχαρη: 500 γρ.
αυγά: 3 ολόκληρα και 2 κρόκοι
Εκτέλεση συνταγής
Τρίβετε σε πολύ λεπτό τρίφτη τις φλούδες των κίτρινων λεμονιών και του λάιμ για να πάρετε το ξύσμα τους. Τα για να πάρετε το χυμό τους. Φιλτράρετε το χυμό των λεμονιών.
Ζεσταίνετε σε μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Χτυπάτε τα αυγά, τα ολόκληρα και τους κρόκους, σ' έναμ μπολ και τα προσθέτετε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς.
Δένετε την κρέμα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Τη σερβίρετε με έτοιμα μπισκότα, τσουρέκι ή σπιτικό κέικ. Διατηρείτε την κρέμα λεμονιού στο ψυγείο σε γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας για 3 μήνες.
Συμβουλή
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα λεμονιού 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί. Με τον τρόπο αυτό η κρέμα γίνεται πιο απαλή και αφράτη και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σα γέμιση σε τούρτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου