Για τα φύλλα wonton
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
Μισό κουταλάκι αλάτι
1/3 κούπας νερό
Για τη γέμιση
1 καρότο
½ φινόκιο
1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα τόνος σε νερό στραγγισμένος
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
½ κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για τα φύλλα wonton
Χτυπάμε το αβγό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το νερό. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ομοιόμορφη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά καλυμμένες με μια νωπή πετσέτα. Χωρίζουμε κάθε μπάλα στα 4 και ανοίγουμε το κάθε τέταρτο με τον πλάστη σε ένα τετράγωνο. Το φύλλο αυτό το κόβουμε σε 9 κομμάτια.
Αφού βάλουμε τη γέμισή μας σε κάθε τετράγωνο και τα κλείσουμε σαν πουγκιά, τα τηγανίζουμε. Όσα φύλλα δεν χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τα καταψύξουμε χωρίζοντάς τα με λαδόκολλα.
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το φινόκιο. Ψιλοκόβουμε τον τόνο.
Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη.
Βάζουμε σε ένα μπολ ½ κεσεδάκι γιαούρτι, 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, το φινόκιο, το λάχανο ψιλοκομμένο σολομό και το καρότο.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε από μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση σε κάθε φύλλο wonton και κλείνουμε σαν πουγκί ενώνοντας τις τέσσερις γωνίες, για να κολλήσουν. Βουρτσίζουμε με λίγο νεράκι σε κάθε γωνία wonton.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε και τηγανίζετε τα wonton για 2 - 3 λεπτά. Μετά στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου