Συστατικά
Για τον κορμό: 100γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
5 αυγά
1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
Για την κρέμα: 100γρ. ζάχαρη σε κύβους
1/2 κ.γ. νερό
3 ασπράδια αυγών
250 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
2 ml λικέρ καφέ
Τρόπος μαγειρέματος
1Για τον κορμό: Χτύπησε τους κρόκους των 4 αυγών (κράτησε τα ασπράδια) με τη ζάχαρη και το φακελάκι με την αρωματισμένη με βανίλια να αφρατέψει
2Πρόσθεσε ένα ολόκληρο αυγό και ανακάτεψε για λίγα λεπτά με μια σπάτουλα
3Πρόσθεσε λίγο, λίγο το αλεύρι να αναμειχθεί με το μείγμα των αυγών
4Χτύπησε τα ασπράδια από τα 4 αυγά να γίνουν αφράτη μαρέγκα και πρόσθεσέ την απαλά στο μείγμα σου
5Στρώσε σε λαμαρίνα μια λαδόκολλα ελαφρά βουτυρωμένη και άπλωσε την ζύμη εκεί
6Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
TIP: Πρέπει η ζύμη να είναι πολύ λεπτή και να μην αργήσεις πολύ να την τυλίξεις (έχοντας ίσως έτοιμη την κρέμα) για αν μπορέσεις να την τυλίξεις χωρίς να σπάσει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου