Μους σοκολάτας με μερέντα

Μους σοκολάτας με μερέντα


Υλικά

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
8 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
3 φύλλα ζελατίνης
150 γρ. μερέντα
100 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
3-4 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, για να μαλακώσουν. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και ρίχνετε το μπράντι. Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε απ' τη φωτιά. Προσθέτετε στη λιωμένη σοκολάτα τα φύλλα ζελατίνης καλά στυμμένα και ανακατεύετε για να διαλυθούν. Προσθέτετε και τους κρόκους των αυγών έναν έναν, ανακατεύοντας αργά με κυκλικές κινήσεις.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη. Αναμειγνύετε τη μαρέγκα με το μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά με απαλές κινήσεις και κατόπιν προσθέτετε τη μερέντα και ανακατεύετε. Αφήνετε τη μους για 30’ στο ψυγείο.
Μοιράζετε σε 6 μεγάλα μπολ ή 8 μέτρια ποτήρια το μείγμα της σοκολάτας και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν. Αν θέλετε γαρνίρετε τα ποτήρια με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας τη στιγμή που θα τα σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...