Υλικά
2 κουταλιές βούτυρο
400 γρ. αρνίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κύβος λαχανικών, διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό
5 μεγάλα στρογγυλά αφράτα ψωμάκια
10 φέτες κίτρινο τυρί
5 κουταλάκια κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
2 αυγά βραστά, σφιχτά και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι
λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κύβο λαχανικών και λίγο νερό ή το ζωμό και βράζετε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.
Κόβετε ένα καπάκι από κάθε ψωμάκι και αδειάζετε προσεκτικά την ψίχα του. Κόβετε ένα μικρό στρογγυλό δισκάκι στη διάμετρο του ταψιού από τις 5 φέτες του τυριού και ψιλοκόβετε ό,τι περισσέψει.
Αλείφετε τον πάτο από τα ψωμάκια με λίγη κέτσαπ. Βάζετε σε κάθε ψωμάκι από ένα δισκάκι τυριού. Προσθέτετε τον κιμά, τα βραστά αυγά, το μαϊντανό και τα ψιλοκομμένα περισσεύματα τυριού.
Πάνω από κάθε ψωμάκι βάζετε τις υπόλοιπες φέτες από το τυρί και ροδέλες ντομάτας.
Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και ψήνετε για λίγα λεπτά στο φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τα γεμιστά ψωμάκια αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου