Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά γλειφιτζούρια μαζί με τα παιδιά σας και απολαύστε τα!!!
Υλικά
•200 γρ. γλυκόζη
•220 γρ. νερό
•500 γρ. ζάχαρη
•Διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη αφού έχουμε ανάψει το μάτι. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει μέχρι το χρώμα του να αρχίσει να σκουραίνει και να γίνεται καραμέλα. Η επιθυμητή θερμοκρασία είναι να φτάσει στους 150 βαθμούς, συνεπώς αν έχουμε θερμόμετρο, το μετράμε. Αν όχι, κάνουμε το παρακάτω τρικ: σε ένα ποτήρι νερό, ρίχνουμε λίγη από την καραμέλα με μεγάλη προσοχή. Η καραμέλα κρυώνει και πιάνοντάς την, σε περίπτωση που είναι εύπλαστη, θέλει κι άλλο βράσιμο. Αν πετρώσει, είναι έτοιμη. Με μια κουτάλα, ρίχνουμε λίγο από το μίγμα αφού έχουμε τοποθετήσει τα καλαμάκια μας στη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν 1 τουλάχιστον ώρα. Καλή ιδέα θα ήταν να χωρίσουμε την καραμέλα και να ρίξουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής ώστε να έχουμε πολύχρωμα και διαφορετικά γλειφιτζούρια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου