Υλικά:
• 50γρ γάλα φρέσκο
• 80γρ Βιτάμ κλασικό
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 3 αβγά τα οποία χωρίζουμε από το ασπράδι τους
• 160γρ ζάχαρη
• 100γρ ψίχα ψωμιού του τοστ ή περισσεύματα από τσουρέκι
• 6-8 κ.σ μαρμελάδα «φρούτα του δάσους» την οποία έχουμε πρώτα ζεστάνει λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το γάλα, το Βιτάμ και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ζεσταίνουμε ελαφρώς.
3. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τα 50 γρ. ζάχαρης, έως ότου αφρατέψουν και αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
4. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
5. Προσθέτουμε στο μείγμα τα τρίμματα του ψωμιού ή του τσουρεκιού και το αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως αλείψει με μια μικρή ποσότητα Βιτάμ.
6. Ψήνουμε στον φούρνο 30 λεπτά έως ότου δέσει.
7. Μόλις δέσει περιχύνουμε σιγά-σιγά τη χλιαρή μαρμελάδα.
8. Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
9. Καθώς χτυπάμε τη μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.
10. Γαρνίρουμε την πουτίγκα γύρω-γύρω και τη βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί, να σφίξει και να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου