Υλικά
600 γρ. χοιρινό φιλέτα
8 κρεμμυδάκια φρέσκα μικρά καθαρισμένα (μόνο το άσπρο τμήμα τους)
4 ντοματίνια
2 φέτες ψωμί χωριάτικο κομμένο σε κύβους (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές σογιέλαιο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβετε το φιλέτο σε κύβους πλευράς 2,5 εκ. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το βάζετε σε μπολ. Αναμειγνύετε σε σέικερ το σογιέλαιο, το ελαιόλαδο με τη σάλτσα σόγιας, το δεντρολίβανο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το κρασί χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε με το μείγμα τους κύβους του φιλέτου στο μπολ.
Αφήνετε τους κύβους του κρέατος να μαριναριστούν για 30΄. Στραγγίζετε το κρέας καλά από τη μαρινάτα του. Περνάτε σε σουβλάκια εναλλάξ το κρέας, με τα ντοματίνια, τους κύβους του ψωμιού (προαιρετικά) και τα κρεμμύδια.
Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 15΄-20΄ γυρίζοντάς τα συχνά και αλείφοντάς τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη μαρινάτα (με τη βοήθεια ενός πινέλου). Σερβίρετε τα σουβλάκια με πράσινη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου