Υλικά
1 σπιτικό παντεσπάνι ή κέικ βανίλιας
Για τη γέμιση και την επικάλυψη
275 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ή ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
175 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
το ξύσμα 1 λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
100 ml κρέμα γάλακτος
σιρόπι καραμέλας και καβουρντισμένα αμύγδαλα τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το παντεσπάνι ή το κέικ βανίλιας σύμφωνα με μια από τις συνταγές μας. Σας προτείνουμε ή ένα απλό Κέικ Βανίλια ή την Εύκολη Αμυγδαλόπιτα-Κέικ ή το Αφράτο Παντεσπάνι με άρωμα Πορτοκαλιού και Λεμονιού.
Για τη γέμιση και την επικάλυψη χτυπάτε μαζί σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάτε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνετε στο μείγμα με σταθερές κινήσεις.
Τοποθετείτε το ψημένο κέικ ή παντεσπάνι σε ένα δίσκο. Το κόβετε οριζόντια στη μέση. Με μία σπάτουλα απλώνετε μια στρώση από την κρέμα τυριού στο ένα κομμένο κέικ. Καλύπτετε με το δεύτερο κομμάτι κομμάτι κέικ ξαναδίνοντάς του το αρχικό του σχήμα. Απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα τυριού στην επιφάνεια του κέικ και περιχύνετε προαιρετικά με λίγο σιρόπι καραμέλας και καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου