Απάντηση του Πούτιν στις δοκιμές πυρηνικών πυραύλων του Ομπάμα;

russian-test-575x321


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο, αυτό το Σαββατοκύριακο, που δείχνει δύο ταχείες εκτοξεύσεις από υποβρύχιο, Bulava ICBMs, που είναι ικανoί να μεταφέρουν πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές.

Οι διπλές εκτοξεύσεις έρχονται ημέρες, μετά αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαινίασαν δύο Trident II (D5) ICBMs από υποβρύχιο, στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια το βράδυ του Σαββάτου και τη Δευτέρα το απόγευμα. Η πρώτη εκτόξευση φώτισε τη Νότια Καλιφόρνια και παρατηρήθηκε σε περιοχές της Αριζόνα και της Νεβάδα, τρομάζοντας τους ανθρώπους που πίστευαν ότι ήταν η αρχή ενός πυρηνικού πολέμου. Κάθε πυραύλος είναι ικανός να μεταφέρει 14 πυρηνικές κεφαλές, που μπορεί να χτυπήσουν ανεξάρτητους στόχους.

Το βίντεο κλιπ αυτό δημοσιεύτηκε το Σάββατο στο Twitter από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με μια μεταφρασμένη λεζάντα : » Για πρώτη φορά πολλαπλή εκτόξευση δύο πυραύλων ICBMs «Bulava» από το υποβρύχιο » Βλαδίμηρος ο Μονομάχος «»

tweet nuck sub


Το δεύτερο 27λεπτο βίντεο ελήφθη τη νύχτα και δείχνει δύο πύραυλους να εκτοξεύονται με επιτυχία δευτερόλεπτα μετά, ακολουθώντας την ίδια πορεία.

Οι Ρώσοι δήλωσαν ότι οι εκτοξεύσεις έγιναν στη Λευκή Θάλασσα.

«Το Ρωσικό υποβρύχιο» Βλαδίμηρος ο Μονομάχος «έγινε το πρώτο που πραγματοποίησε πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων ICBMs από την Λευκή Θάλασσα»

Οι πυραυλικές εκτοξεύσεις αναφέρθηκαν προηγουμένως από το πρακτορείο Tass και από το Barents Observer.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...