«Πολύ σύντομα θα λήξει το θέμα. Μέσα στον χρόνο, γιατί μετά ενεργοποιείται η Οδηγία που μπορεί να οδηγήσει σε κούρεμα καταθέσεων είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Παράλληλα χαρακτήρισε υπαρκτό το πρόβλημα του ασφαλιστικού, τονίζοντας ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να κάνει το σύστημα βιώσιμο «με εγγυημένη τη σύνταξη, έστω μέχρι τα 1.000 ευρώ, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, που θα λαμβάνει υπόψην τις νέες πραγματικότητες».
«Αυτό που δημοσιοποιήθηκε είναι μια μελέτη» είπε για το πόρισμα των Σοφών συμπληρώνοντας ότι «είναι μία δύσκολη επιλογή αλλά πρέπει να το δούμε ψύχραιμα και σοβαρά, να δούμε τα μοντέλα, τι μοντέλα υπάρχουν παγκοσμίως. Το μοντέλο της Χιλής, της Ν. Ζηλανδίας το απορρίπτουμε. Μπορούμε να δούμε το μοντέλο της Σουηδίας».
«Η επιλογή της αναθεμελίωσης του ασφαλιστικού είναι δύσκολη, αλλά να τη δούμε ψύχραιμα και σοβαρά για τις επόμενες κυρίως γενιές» τόνισε, ενώ ερωτηθείς για τα 700 εκατ. ευρώ που υπολοίπονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, για την κάλυψη του μνημονιακού στόχου, είπε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπάρξουν περικοπές σε αυτούς που ήδη έχουν ανάγκη». Υπογράμμισε ακόμη ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι υπόθεση ετών.
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για πώληση τίτλων σε distressed funds είπε ότι συζητούνται διάφορες λύσεις για τα επιχειρηματικά δάνεια. «Μας ενδιαφέρει η επιχείρηση ως παραγωγική μονάδα. Συζητούμε διάφορες λύσεις, ορισμένα τέτοια δάνεια μπορούν να μπουν σε μία κοινή επιχείρηση των τραπεζών» τόνισεμενώ ερωτηθείς για το αν θα μεταφερθούν σε σε μία bad bank, έκανε λόγο για «εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού» Και συνέχισε, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή η ΤτΕ κάνει ταξινομήσεις και κατηγοριοποιήσεις των δανείων. Θα υποχρεώσουν τις τράπεζες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις. Το ΤΧΣ θα ελέγχει αν τηρούνται οι κανόνες. Τα κόκκινα δάνεια θα γίνουν πηγή ανάπτυξης».
«Η επιχειρηματικότητα που έβγαζε κέρδος στην Ελλάδα, δανειζόταν στην Ελλάδα και μετέφερε τιςκαταθέσεις στο εξωτερικό έχει τελειώσει» σημείωσε.
Σε ερώτηση για το όριο του πλούτου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι «η έννοια του πλούτου είναι σχετική (…) Όταν μιλάμε για πλούτο μιλάμε για συσωρευμένο πλούτο, την περιουσία και όχι το εισόδημα από την εργασία του. Κια αυτό θα το δείξει το περιουσιολόγιο».
Σχετικά με την υπόθεση των πόθεν έσχες ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου. «Σωστά τα ΜΜΕ είναι ευαίσθητα σε αυτό αλλά πρέπει να υπάρξει και ευαισθησία στη λειτουργία των θεσμών. Η αλήθεια θα λάμψει» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δραγασάκης εκτίμησε ότι τo δεύτερο εξάμηνο του 2016 μπορούμε να μπούμε από την ύφεση στην ανάπτυξη, θέτοντας ως προϋποθέσεις την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη θετική αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται η έξοδος στις αγορές.
- See more at: http://www.triklopodia.gr/sou-lene-ellina-den-akous-dragasakis-erchete-kourema-katatheseon/#sthash.qm4hhRWX.dpuf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου