Τσίπρας: Αλληλεγγύη, όχι ευχολόγια για το μεταναστευτικό

«Πρέπει να υπάρξει άμεσα ανταπόκριση από την πλευρά της Ευρωπαίκής Ένωσης»

ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Το ζήτημα της μετανάστευσης είναι εξαιρετικά κρίσιμο τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλη την Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιείται στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στο θέμα αυτό θα φανεί εάν η αλληλεγγύη είναι ευχολόγια και εξαντλείται στο δανεισμό με δυσμενείς όρους ή έχει πραγματική βάση, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι η χώρα μας είναι το σύνορο της Ευρώπης και δέχεται τεράστιες ροές και δη προσφυγικές.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Τουρκία όσο και με άλλες αραβικές χώρες. Η Ελλάδα δέχεται δυο εκατομμύρια πρόσφυγες, σημείωσε και παραδέχτηκε ότι οι μεταναστευτικές ροές υπερβαίνουν τις δυνατότητες της κρατικής υποδομής.

Η Πολιτεία καταβάλει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσει τους ανθρώπους αυτούς από το υστέρημα των δυνατοτήτων της. «Πρέπει να υπάρξει άμεσα ανταπόκριση από την πλευρά της Ε.Ε.», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular