Καρμπονάρα

Καρμπονάρα


Προετοιμασία: 10 λεπτάΨήσιμο: 10 λεπτάΜερίδες: 4Δυσκολία: μέτριο
Υλικά

σπαγγέτι: 500 γρ (1 πακέτο)
αβγά: 3
παρμεζάνα:120 γρ., τριμμένη
μπέικον: 7 φέτες, κομμένο σε λωρίδες
ελαιόλαδο: λίγο
αλάτι
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση


Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, όπως αναφέρει η συσκευασία, ρίχνοντας ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το μπέικον μαζί με το σκόρδο.
Σε ένα ζεστό μπολ ανακατεύετε τα αυγά με το τριμμένο τυρί και το πιπέρι (σαν να χτυπάτε ομελέτα).
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα αδειάζετε στο μπολ. Ανακατεύετε σιγά - σιγά, έτσι ώστε η θερμοκρασία από τα μακαρόνια να ψήσει το αυγό.
Αφαιρείτε το σκόρδο από το τηγάνι και ρίχνετε το μπέικον (μαζί με τα υγρά του) στο μπολ με τα μακαρόνια. Ανακατεύετε και σερβίρετε. Μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και επιπλέον τυρί τριμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular