Μερίδες: 4Δυσκολία: μέτριο
Υλικά
σοκολάτα κουβερτούρα: 300 γρ.
αυγά: 3
νερό: 200 γρ.
φυτική σαντιγί: 1
γάλα εβαπορέ: 1 φλιτζάνι
καρύδια πεκάν: 150 γρ. ή καραμελωμένα καρύδια χοντροκομμένα
ζάχαρη: 270 γρ.
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι πηχτό. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Βάζετε σε μικρή κατσαρόλα τα αυγά με το σιρόπι και ζεσταίνετε σε μπεν μαρί ενώ χτυπάτε με το σύρμα ή το μίξερ συνεχώς.
Αποσύρετε από τη φωτιά και συνεχίζετε το χτύπημα. Χτυπάτε σε ένα μπολ τη φυτική σαντιγί για να αφρατέψει και λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το εβαπορέ (σπασμένη σε κομματάκια).
Προσθέτετε τη σαντιγί και τη σοκολάτα στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνετε τα μισά καρύδια, ανακατεύετε και παγώνετε στην κατάψυξη. Σερβίρετε το παρφέ σε μπολ και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου