Μερίδες: 6Δυσκολία: εύκολο
Υλικά
μπανάνες: 6
σοκολάτα κουβερτούρα: 250 γρ. σπασμένη σε κομματάκια
κρέμα γάλακτος: 300 ml
βούτυρο: λίγο
σαντιγί ή παγωτό βανίλια: 200 γρ.
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στα δύο ή σε χοντρές ροδέλες. Βουτυρώνετε ένα μικρό ταψάκι και τοποθετείτε μέσα της μπανάνες. Τις ψήνετε 10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να αποκτήσουν λίγο χρώμα.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το μείγμα τις μπανάνες από πάνω. Ψήνετε πάλι στο φούρνο 15' περίπου. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρετε γαρνίροντας με τη σαντιγί ή το παγωτό και το σιρόπι σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου