Σπαγγέτι με πέστο και ντοματίνια

Σπαγγέτι με πέστο και ντοματίνια


Μερίδες: 4Δυσκολία: εύκολο
Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
4 σκελίδες σκόρδου
λίγο χοντρό αλάτι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
200 γρ. ντοματίνια Κρήτης ή Σαντορίνης
Εκτέλεση


Ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο ως εξής: κρατάτε μερικά φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα και χοντροκόβετε τον υπόλοιπο. Τον ρίχνετε στο γουδί μαζί με χοντρό αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε κατόπιν το σκόρδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και σιγά σιγά το λάδι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα αναμειγνύετε με τη σάλτσα του βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με τα φύλλα του βασιλικού που κρατήσατε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular