Μερίδες: 6Δυσκολία: μέτριο
Υλικά
1/2 κοτόπουλο βρασμένο, ξεψαχνισμένο σε κομματάκια
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα, όχι πολύ μεγάλα, καθαρισμένα
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
3 πιπεριές (αν θέλετε, διαφορετικά χρώματα)
1 γεμάτο κρασοπότηρο λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
αλάτι, πιπέρι
το ζουμί απ' το κοτόπουλο που βράσατε
Εκτέλεση
Σε αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνετε λίγο απ' το λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κομμάτια του ήδη βρασμένου κοτόπουλου. Τα βγάζετε και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και τις πιπεριές συμπληρώνοντας με λίγο λάδι ή ζουμί απ' το βρασμένο κοτόπουλο, αν χρειάζεται, ώστε να τα σοτάρετε κι αυτά. Ρίχνετε και τα μανιτάρια ολόκληρα να σοταριστούν κι αυτά ελαφρά.
Ρίχνετε μες στα σοταρισμένα λαχανικά ξανά τα κομμάτια του κοτόπουλου, ανακατεύετε και τα περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε αμέσως την κατσαρόλα και περιμένετε 2'-3' να απορροφηθεί το υγρό. Ανοίγετε το καπάκι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι περίπου από το ζουμί που βράσατε το κοτόπουλο και αφήνετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να απορροφήσει τα υγρά και να μείνει μόνο με τη σάλτσα (περίπου 30').
Στο μεταξύ βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του αντικαθιστώντας, αν θέλετε μέρος ή όλο το νερό που υποδεικνύει με το υπόλοιπο απ' το ζουμί του κοτόπουλου. Αδειάζετε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου