Υλικά
καλαμαράκια: 1 κιλό, φρέσκα ή κατεψυγμένα
λεμόνι: 1/2, ο χυμός του
κόκκινο πιπέρι: 1 κουταλάκι του γλυκού
αλεύρι: 4 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
λεμόνια: 2
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τα καλαμαράκια, τα πλένετε και τα στεγνώνετε καλά. Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζετε με το αλεύρι και το κόκκινο πιπέρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σ΄ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα καλαμαράκια κατά δόσεις. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι τους.
Τα σερβίρετε ζεστά, γαρνιρισμένα με κομμάτια λεμονιού και πασπαλισμένα με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου