Καλαμαράκια τηγανητά

Καλαμαράκια τηγανητά

Υλικά

καλαμαράκια: 1 κιλό, φρέσκα ή κατεψυγμένα
λεμόνι: 1/2, ο χυμός του
κόκκινο πιπέρι: 1 κουταλάκι του γλυκού
αλεύρι: 4 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
λεμόνια: 2
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση


Ξεπαγώνετε τα καλαμαράκια, τα πλένετε και τα στεγνώνετε καλά. Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζετε με το αλεύρι και το κόκκινο πιπέρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σ΄ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα καλαμαράκια κατά δόσεις. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι τους.
Τα σερβίρετε ζεστά, γαρνιρισμένα με κομμάτια λεμονιού και πασπαλισμένα με μαϊντανό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular