Η κυβέρνηση απέρριψε νέα πρωτοβουλία Γιούνκερ




Απορριπτική ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην νέα πρωτοβουλία που έλαβε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την επίτευξη συμφωνίας. Το Μαξίμου απέρριψε την πρόταση, διαμηνύοντας ότι "ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει Όχι" .

Νωρίτερα κυκλοφόρησαν πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν κατόπιν, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν επανήλθε προτείνοντας σειρά θεμάτων προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, τη δωδεκάτη ώρα, καθώς σήμερα Τρίτη λήγει το πρόγραμμα και επίσης πρέπει να καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ (1,5 δισ. ευρώ), την οποία η χώρα μας δεν θα πληρώσει, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ και είπε ξεκάθαρα ο Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο CNN.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιούνκερ πρότεινε στην κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το κείμενο των Θεσμών (αυτό που παρουσιάστηκε την Κυριακή με το ΦΠΑ στο 13% για τα ξενοδοχεία) στέλνοντας μία επιστολή πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης -οπότε λήγει το πρόγραμμα-, να ζητήσει έκτακτο Eurogroup (όπου οι εταίροι θα δέχονταν μία αλλαγή στη συμφωνία, πιθανόν το ΕΚΑΣ), και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει "Ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Eurogroup θα υιοθετηθεί μία δήλωση, ότι η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 για το ελληνικό χρέος θα τεθεί σε εφαρμογή με τη συνεργασία του Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Επίσης, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως αναφέρουν ότι υπήρχε πρόθεση να δοθεί στην Ελλάδα και παράταση ενός μήνα.

Το Μαξίμου δεν ανταποκρίθηκε, διαμηνύοντας ότι "η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ότι ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται και εργάζεται για λύση".

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις:  "Οι διαφορές μας στα δημοσιονομικά είναι μηδαμινές. Στα άλλα είναι πολύ σημαντικές. Αν βρεθεί η λύση έστω και στο και πέντε εμείς θα την πάρουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular