Κωνσταντοπούλου: Ευθεία, ωμή παρέμβαση των Ευρωπαίων - Με το «όχι» ανοίγουν δρόμοι

Κωνσταντοπούλου: Ευθεία, ωμή παρέμβαση των Ευρωπαίων - Με το «όχι» ανοίγουν δρόμοι


Για ευθεία, ωμή και αντιδημοκρατική παρέμβαση κατηγόρησε τους Ευρωπαίους η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με το δημοψήφισμα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι "ναι" ή "όχι" στο τελεσίγραφο των δανειστών» είπε και τόνισε «ας δείξουν ότι σέβονται τον ελληνικό λαό».

Όταν μας έβαλαν αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά στο Μνημόνιο, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν κάποιοι τότε υπερασπίζονταν τον κ. Παπακωνσταντίνου. Όλα εκεινα με τα οποία εκφόβιζαν τον ελληνικό λαό το 2010 έχουν γίνει ξανά και ξανά.

«Μετά το όχι όλοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η απόφαση ενός ευρωπαϊκού λαού πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Μετά το "όχι" θα πρέπει όλοι να το συζητήσουν σε ένα τραπέζι» είπε και τόνισε ότι «κυριάρχος σκοπός της Ευρώπης δεν είναι να σώσει το οποιοδήποτε νόμισμα αλλά τους λαούς της».

«Έχω ζήσει σε ευρωπαϊκές χώρες και δεν εκχωρώ σε μεμονωμένους σαλτιμπάγκους το προνόμιο της Ευρώπης» πρόσθεσε.

«Μετά το "όχι" ανοίγουν όλοι οι δρόμοι γιατί ο λαός θα σπάσει τα μνημονιακά δεσμά του» υπογράμμισε, λέγοντας ότι «κάποιοι κέρδισαν από το Μνημόνιο, όπως οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «γενιές σαν τη δική μας που δεν έζησαν δικτατορία, βιώνουν μία απολυταρχία από την οποία δεν μπορούν να απελευθερωθούν».

Πρόσθεσε ότι δεν έφυγε η Ελλάδα από τις διαπραγματεύσεις, αλλά της τέθηκε τελεσίγραφο. «Η πρόταση αυτή είναι κοινωνιοκτόνος, οι θεσμοί επέλεξαν να είναι τρόικα» υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν θα εφαρμόσει πολιτικές λιτότητας» υπογράμμισε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «ο λαός μας έχει βαθιά παράδοση αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και αντίστασης. Το όχι το έχει πει και με κόστος» λέγοντας ότι κάποιοι, όπως η κυρία Μέρκελ έχουν εμφανίσει το Μνημόνιο ως παράδεισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular