H Συνταγή Της Ημέρας: Μοσχαράκι στρογγανόφ



Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε λωρίδες
6 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
500 γρ. μανιτάρια ολόκληρα
2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
3 κουταλάκια του γλυκού κόκκινη καυτερή σάλτσα
1/3 του κουταλιού του γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χτυπημένη με χυμό μισού λεμονιού


Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε το μοσχάρι και το ροδίζετε.
Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά.
Ρίχνετε το ζωμό των λαχανικών και βράζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε αλάτι, κόκκινη καυτερή σάλτσα και μοσχοκάρυδο.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι με ένα σύρμα και την αφήνετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε το φαγητό.
Σερβίρετε αν θέλετε το κρέας με ταλιατέλες.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular