Υλικά συνταγής
ζύμη για πίτσα: 1 δόση σύμφωνα με τη βασική συνταγή
ντομάτα στον τρίφτη: 500 γρ.
ντομάτα πολτός: 2 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
μαϊντανός και βασιλικός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
τυριά ανάμεικτα τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, μοτσαρέλα και κασέρι): 500 γρ.
ντομάτες ή ντοματίνια: 2 μεγάλες σε 8 ροδέλες ή 4 μικρά, κομμένα στα 2
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
ζάχαρη: λίγη
φυλλαράκια βασιλικού: για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζετε τη ζύμη σύμφωνα με τη βασική συνταγή για Εύκολη Ζύμη για Πίτσα. Τη μοιράζετε στα δύο και την απλώνετε σε 2 λαδωμένα ταψιά. Διπλώνετε προς τα μέσα λίγο τις άκρες για να αποκτήσει ύψος να μη φεύγει η γέμιση.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε την τριφτή τοματα, τον πολτό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό και κατόπιν αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζετε για 40’ - 45’ μέχρις ότου η σάλτσα μείνει με το λάδι της.
Αποσύρετε η σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό, το μαϊντανό και λίγη κάππαρη (προαιρετικά). Μοιράζετε τη σάλτσα στις 2 πίτσες και κατόπιν σκορπίζετε τα τυριά και τα φρέσκα ντοματάκια ή τις ροδέλες ντομάτας. Ψήνετε για 25’ - 30’. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε την πίτσα ζεστή.
Συμβουλή
Ρίξτε και μια ψιλοκομμένη πιπεριά στη σάλτσα -της πάει πολύ.