Υλικά συνταγής
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαλακό βούτυρο γάλακτος
250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού βανίλια
2 μεγάλα αυγά
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
2½ κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Για την κρέμα
3 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
3 μεγάλα αυγά
100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) κρέμα γάλακτος
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1 βανίλια
45 γρ. (3 κουτ. σούπας) μαλακό βούτυρο γάλακτος
Για το γλάσο
170 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σπασμένη σε κομμάτια
3 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. σούπας μαλακό βούτυρο γάλακτος
1½ κουτ. σούπας μέλι
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Προετοιμασία του κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180⁰C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκατοστών. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μίγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο και μετά προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε μαζί το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Μπέικιν Πάουντερ και το αλάτι και το προσθέτετε σταδιακά στο μίγμα βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μίγμα αλευριού. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε για 50-55 λεπτά, ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Ξεφορμάρετε και αφήνετε το κέικ να κρυώσει σε μία σχάρα.
Προετοιμασία της κρέμας: Σε μία κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το βούτυρο και ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αφήνετε την κρέμα να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο βούτυρο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Παρασκευή του γλάσου: Σε μπεν-μαρί λιώνετε την Κουβερτούρα με το νερό, το βούτυρο, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Στήσιμο γλυκού Κόβετε το κέικ σε 2 κομμάτια με ένα μακρύ μαχαίρι. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη μία βάση και καλύπτετε με την δεύτερη βάση. Περιχύνετε με το γλάσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου