αρακάς: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, βρασμένος
πατάτες: 3, βρασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
καρότα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
κρεμμυδάκια φρέσκα: 3 σε ροδέλες (προαιρετικά)
αγγουράκια τουρσί: 2 ψιλοκομμένα
μαγιονέζα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας
αλάτι: λίγο
πιπέρι άσπρο: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Καλό είναι να έχετε βράσει χωριστά κάθε είδος λαχανικού -και όχι όλα μαζί- μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει (χωρίς να χάσει το χρώμα του). Αφήνετε να κρυώσουν. Αναμειγνύετε τον αρακά με τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε τη σαλάτα σ’ ένα μπολ και την αφήνετε να μείνει στο ψυγείο αρκετές ώρες ή μία νύχτα πριν τη σερβίρετε.
Συμβουλή
Αρκετοί ενισχύουν τη σαλάτα αυτή προσθέτοντας και αυγά βραστά.
Mix & Match
Όταν η μαγιονέζα έχει ρόλο ηγετικό, τότε το κρασί που επιλέγουμε όχι μόνο πρέπει να είναι λευκό, αλλά επιβάλλεται να είναι πλούσιο σε αρώματα, σε σώμα, καθώς και σε οξύτητα, η οποία και προορίζεται να καλμάρει τη λιπαρή αίσθηση στον ουρανίσκο μας. Προτείνω ένα εκλεκτό Sauvignon Blanc.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου