Cheesecake με σοκολατένια κρέμα

Cheesecake με σοκολατένια κρέμαΥλικά συνταγής

180 γρ. μπισκότα digestive, θρυμματισμένα στο μπλέντερ
80 γρ. φουντούκι ή αμύγδαλο, θρυμματισμένο
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
90 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό
350 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
4 κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι (golden syrup)

Εκτέλεση συνταγής

Αλείφετε με λίγο βούτυρο μια φόρμα με κινητά τοιχώματα και τη στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο επίσης βουτυρώνετε ελαφρά. Αναμειγνύετε τα μπισκότα με το τζίντζερ, το κακάο και κατόπιν με το βούτυρο. Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί και το απλώνετε μέσα στη φόρμα, σηκώνετε λίγο και στα τοιχώματα και ισιώνετε την επιφάνειά του. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο 15’.
Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψε. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι και τη διαλυμένη ζελατίνη (αφού τη ζεστάνετε ελαφρά). Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κατόπιν λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το κονιάκ. Τη ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα και προσθέτετε και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύετε καλά. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνετε πάνω στα μπισκότα τη σοκολατένια κρέμα. Αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular