Υλικά συνταγής
550 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
250 γρ. χαρουπάλευρο
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
χλιαρό νερό (όσο σηκώσει η ζύμη)
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Σε μία λεκάνη ανακατεύετε τα αλεύρια με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτετε λίγο - λίγο το νερό και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αλείφετε με ελαιόλαδο δύο φόρμες ψωμιού, κόβετε τη ζύμη στη μέση και τη μοιράζετε στις φόρμες.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50'. Ξεφορμάρετε και αφήνετε τα ψωμιά να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου