Υλικά συνταγής
180 γρ. μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα στο μπλέντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (πιπερόριζα) σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
90 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό
350 γρ. τυρί κρέμα
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
4 κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι (golden syrup)
φλούδες σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
Αλείφετε με λίγο βούτυρο μια φόρμα με κινητά τοιχώματα και τη στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο επίσης βουτυρώνετε ελαφρά. Αναμειγνύετε τα μπισκότα με το τζίντζερ, το κακάο και κατόπιν με το βούτυρο. Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί και το απλώνετε μέσα στη φόρμα, ισιώνοντας την επιφάνειά του. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο 15’.
Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψε. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι και τη διαλυμένη ζελατίνη (αφού τη ζεστάνετε ελαφρά). Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κατόπιν λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύετε καλά. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνετε πάνω στα μπισκότα τη σοκολατένια κρέμα. Αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Ξεφορμάρετε, γαρνίρετε με φλούδες σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου