Υλικά συνταγής
Για περίπου 35 μπισκότα
αλεύρι: 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού
μπέικιν πάουντερ: 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
αλάτι: ελάχιστο
φρέσκο βούτυρο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
ζάχαρη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
αυγά: 2
μπράντι ή κονιάκ: 2 κουταλιές της σούπας
μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζετε μαζί με το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζετε στο μπολ του μίξερ και χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά και το μπράντι ή το κονιάκ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε λίγη βανίλια και τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας στην αρχή με το κουτάλι.
Ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη και, αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο αλεύρι ακόμη. Την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο 1 ώρα. Κατόπιν ανοίγετε κομμάτια ζύμης ανάμεσα σε λαδόχαρτο σε φύλλα πάχους 2-3 εκ. Τα κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα καρδούλας.
Τοποθετείτε τις καρδούλες μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Με τα χέρια σας σπρώχνετε απαλά τη ζύμη για να ανασηκωθεί λίγο το περίγραμμα της καρδούλας.
Τρυπάτε με πιρούνι κάθε καρδιά στο κέντρο και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο 15΄ περίπου. Απλώνετε στο κέντρο κάθε ψημένης καρδιάς λεπτό στρώμα μαρμελάδας και κοσκινίζετε από ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου