Υλικά συνταγής
4 ποτήρια φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
3 λεμόνια
2 βανίλιες σε σκόνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού και κάθε φύλλου
Εκτέλεση συνταγής
Σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζετε το γάλα να ζεσταίνεται και στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το σιμιγδάλι, τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλες, ανακατεύοντας σταθερά με ξύλινη κουτάλα ώστε να αναμειγνύονται τα υλικά. Δεν αφήνετε την κρέμα να πήξει πολύ. Ξύνετε τα δύο λεμόνια και τα ρίχνουμε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Αλείφετε το ταψί του φούρνου με βούτυρο και στρώνετε μέσα ένα ένα τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας κάθε φύλλο χωριστά. Ρίχνετε την κρέμα βοηθώντας να απλωθεί ομοιόμορφα, αν χρειάζεται. Απλώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα -κι αυτά βουτυρωμένα. Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την περιχύνετε με το νερό. Την αφήνετε για 10’ να το απορροφήσει.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσει καλά (55' περίπου). Μόλις τη βγάλετε, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου