Σουτζουκάκια σμυρνέικα σε σάλτσα ντομάτας

Σουτζουκάκια σμυρνέικα σε σάλτσα ντομάταςΥλικά συνταγής

κιμάς μοσχαρίσιος: 600 γρ.
κιμάς αρνίσιος: 250 γρ.
κρεμμύδι: 1 μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
σκόρδο: 3 σκελίδες, χτυπημένες σε γουδί μαζί με αλάτι
αυγό: 1 χτυπημένο
μπαγιάτικο ψωμί: 2 φέτες (ψίχα), μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
αλάτι: όσο θέλετε
άσπρο πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
κύμινο: 1 κουταλάκι κοφτό
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού για το τηγάνισμα
αλεύρι: για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
χυμός ντομάτας: 500 γρ., συμπυκνωμένος
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
κρεμμύδι: 1 μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένο
μαϊντανός: 2 κουταλιές σούπας, ψιλοκομμένος
βασιλικός: 1 κουταλιά σούπας, ψιλοκομμένoς
μπαχάρι: 2 κόκκους
ζάχαρη: λίγη

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια -εκτός από το ελαιόλαδο και το αλεύρι- και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες για να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών. Κατόπιν πλάθετε τα σουτζουκάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί, όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Για τη σάλτσα ντομάτας αχνίζετε το κρεμμύδι σε 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να μαλακώσει. Όταν εξατμιστεί το νερό, προσθέτετε το λάδι και το σκόρδο και σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε τα μυρωδικά, το χυμό ντομάτας, το μπαχάρι, λίγη ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό.
Όταν η σάλτσα πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα ένα ένα τα σουτζουκάκια, φροντίζοντας να τα καλύπτει η σάλτσα ντομάτας. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα και να εξατμισθούν τα υγρά. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με πουρέ, ρύζι ή τηγανητές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular