HΠΑ: Καθηγήτρια απολύθηκε επειδή αποκάλεσε «γορίλα» την Μισέλ Ομπάμα



Η καθηγήτρια Τζέιν Γουντ Άλεν, ανάρτησε στο Facebook ένα ρατσιστικό σχόλιο κατά της Μισέλ Ομπάμα, και απολύθηκε από Δημοτικό σχολείο της Κομητείας Φορσάιθ της Τζόρτζια.

Η Τζέιν Γουντ Άλεν είχε γράψει στον ιστότοπο: «Αυτή η φτωχή γορίλας. Πώς θα αντεπεξέλθει στον αληθινό κόσμο χωρίς να απολαμβάνει πλέον τις πληρωμένες πανάκριβες διακοπές της;»
Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, αποκαλύφθηκε ότι η Άλεν πόσταρε επανειλλημένως ρατσιστικά σχόλια στο Facebook με στόχο τους Μουσουλμάνους και τους Ισπανόφωνους.





Τον περασμένο Αύγουστο είχε αποκαλέσει ξανά «γορίλα» την «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ.
Η καθηγήτρια απολύθηκε από το συγκεκριμένο σχολείο, στο οποίο δίδασκε απο το 1989, ενώ της απαγορεύτηκε γενικότερα να εργαστεί ξανά στο παιδαγωγικό σύστημα των ΗΠΑ.



«Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν είναι αποδεκτά στη σχολική κοινότητα», είπε ο εκπρόσωπος του τοπικού σχολικού οργανισμού με ανάρτησή του επίσης στο Facebook. Άμεση ήταν η αντίδραση και του Facebook, οι υπεύθυνοι του οποίου κατήργησαν τον λογαριασμό της.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...